80. Holmèr & The police trace

Högerextrema poliser.
Frågan är om Regeringen, SÄPO, Polisen m.m. hade skyddat ett gäng poliser som hade skjutit ihjäl Statsministern, är det tillräckligt stort för att mörklägga, nej jag tror knappast det, dom här poliserna hade åkt dit så det visslat om det.
Åldern är en viktig faktor när stora saker händer, bra eller dåliga. Det gäller även mord, planerade eller kortsiktiga infall, eller rena misstag som i det här fallet, morden är oftast utförda av personer mellan 20-30 år, några exempel:
1. John F Kennedy – Lee Harvey Oswald 24 år.
2. Robert Kennedy — Sirhan Bishara Sirhan 24 år.
3. John Lennon — Mark David Chapman 25 år.
4. Abraham Lincoln — John Wilkes Booth 27 år.
5. Anna Lindh — Mijailo Mijailović 24 år.
Listan kan göras längre och även ta med fall där båda mördarna är unga tex:
Björn Söderberg — Clas Vesterlund, Hampus Hellekant båda 23 år.

Saker som avtar med mannens ålder:
1. Imponeringsolyckorna minskar.
2. Planering och mod utan någon vinning minskar. Att en alkoholiserade personer typ Christer Pettersson som vid Olof Palmes död var 39 år inte riktigt kommer med på listan är inte så konstigt, han har helt enkelt inte åldern inne, för gammal, för gammal.

"Sverige kommer att skakas i sina grundvalar"
Hans Holmér, vald till årets svensk 1986.

I det här fallet är det några poliser som kliver fram och säger, klart vi ställer upp, spännande, Harvard-akterna ska tillbaks. DeDekorima-mannen är 28 år när han blir tillsagd att ställa sig i Dekorima-hörnet, han är stor, kaxig och stark och vet precis vad han ska göra, tror han.
Problemet är att han inte vet hur Olof Palme ser ut, då han troligtvis inte har något politiskt intresse vid tiden och han vet inte riktigt hur Sigge Cedergren ser ut heller + att det är: Mörkt, kallt, blåsigt, folk har kläder på sig, hatt, mössa, halsduk, uppdragen krage, ingen vill stå ute och frysa. .
Efter att "dom finska flickorna" har frågat Dekorima-mannen om vad klockan är byts Dekorima-mannen ut, den här polisen har inte riktigt koll på hur Sigge eller Olof ser ut heller, utan han gör det han ska. Ta med sig personen till förhör eller likvidera han.

1987 misstänkte rikspolischef Holger Romander 20 poliser + ytterligare 15 personer för delaktighet i Palmemordet. Materialet är offentligt så det är bara lägga fram namnen.
Vilka är dom misstänkta, basebolligan?

Journalisten Jesús Alcalá skrev en artikel i DN om Polisspåret 1996, intressant lektyr. Palmeutredare Hans Ölvebro var aldrig intresserad av undersöka Polisspåret..