Sigge Cedergren.

Chefen för SÄPO´s kontraspionage Tore Forsberg tror att Christer Pettersson trodde att han sköt Sigge Cedergren och Stig Edkvist från den världsberömda Palmegruppen tittar på det.
1. Enl. Aftonbladet:
Mordvapnet ska vara en omgjord pistol med påsatt pipa som tillhör en Magnumrevolver?
- Stig Edkvist: Vi undersöker den uppgiften fortfarande, vad vi gör kan jag inte tala om. Aftonbladet träffade Sigge Cedergren innan han avled, han berättade då att han kände sig hotad av Christer Pettersson.
Bara några dagar innan Cedergren avled träffade han Palmegruppen och allt han då berättade spelades in på en video. Pistolen hade Sigge Cedergren gjort om.

Han hade försett den med hylsupptagare, ett nytt magasin och en pipa som hade samma kaliber som en Magnumrevolver Enl. Christer Pettersson själv åkte han in till stan på kvällen för att köpa lite amfetamin av Sigge Cedergren till sig själv och en polare som låg och kvarta i Crilles soffa i Rotebro.
Sigge hade inget tjack att sälja så Christer blev lite sur och tänkte, du ska dö Sigge. Han ser att Sigge och hans fru går in på biografen Grand för att se en film under tiden går Christer hem till Sigge via ett olåst fönster och hämtar den ombyggda pistolen som Sigge har i en byrålåda, sen väntar han utanför biograf Grand. Christer följer sedan efter Sigge och hans fru och skjuter han i ryggen i Dekorimahörnet.

Om Christer är vänsterhänt är det en indikation som inte är på hans sida utan kan läggas på indiciehögen att det är han som sköt Olof Palme men trodde at det var Sigge Cedergren. Fråga: Om Christer Pettersson skjuter sin langare blir det svårt att köpa amfetamin av honom i framtiden om det krisar, men det skiter Christer i för ögonblicket, för ögonblicket är han korttänkt.
Men Sigge kanske sa att Du får aldrig mer köpa amfetamin av mej och då tyckte Christer att då kan du lika bra dö. Stig Edkvist är förtegen men har ännu inte kommit med något utlåtande. Det kan vara så att Stig Edkvist faller till den gruppen som tror att man kan bygga om ett revolvermagasin till ett pistolmagasin.

"Sverige kommer att skakas i sina grundvalar"
Hans Holmér, årets svensk 1986.

Revolver: Kulorna förvaras i en cylinder med utborrade hål,
cylindern roterar 1/5 varv efter varje avlossat skott.
När kulorna är slut viks cylindern ut på sidan så att nya kulor kan laddas.

Pistol: Kulorna förvaras i ett långsmalt plåtmagasin som sitter i själva handtaget, plåtlådan sticks in underifrån. Kulorna trycks upp av en fjäder underifrån. När kulorna är slut dras plåtmagasinet ut och plåtlådan laddas med nya kulor.

Som jag ser det är det mer eller mindre omöjligt att bygga om en pistol så det fungerar, vansinne.

Åklagare Agneta Blidberg och Stig Edqvist.

Tore Forsberg.

Lennart Håård, Aftonbladet.

Sigge Cedergren.

lennartremstam@hotmail.com
All rights reserved 1999.