37. Hur tänker Grandmannen?
Det är ju inte som att ringa och beställa en pizza.
Hur gör en konspirationsgrupp med ett par månaders planläggning. Hur tänker dom? Var, När, Hur.

Var? Bio, restaurant, teater, show, möte, affären, på väg till jobbet, motion-tennis, resa, i bilen, m.m.….

När? 24/7.

Hur? Vapen-kula-kniv, gift, olycka.
Dom kan ha försökt att mörda OP tidigare men blåst av därför att det inte känts rätt, men nu visste dom att LOP skulle gå på bio, utan livvakter, då blev det lätt, på vägen hem från bion.

Dom har 2 timmar på sig att planera, en kille följer med in på biografen och ser filmen tillsammans med LOP, det kan vara därför han stressar mördaren i walkie talkien, ”dom kommer nu, gör det du ska”, han är irriterad efter att ha sett en seg svensk film
Hur gör man för att scanna av 2 bioutsläpp (ca 350pers), hitta rätt människa, mörda vederbörande några kvarter bort och ingen kan peka ut en.

Det finns ingen som till 100% kan peka ut CP, en rätt så ruskig typ i jeans och täckjacka, som har stått utanför för Grand och sökt efter ett par i 55 års åldern.
Även fast CP har memorerat klädseln i några minuter, ett par timmar tidigare, så är LOP inte så lätta att hitta, när alla biobesökare (200st) kommer ut på gatan.

Även för ett proffs är det svårt, så frågan är om inte Grandmannen har varit på samma film som LOP. När filmen är slut är det lätt för honom att följa efter bakom LOP och hålla utkik, ingen som tänker på det. När Grandmannen kommer ut ur Grand går han över och ställer sig på andra sidan Sveavägen, hela tiden med ett öga i nacken.

Det är svårt att hitta rätt personer bland alla biobesökare som kommer ut, och om man bara tror att man hittat rätt personer kan som synes konsikvenserna bli förödande, lätt att förväxla.
Tänk som Crille.
Du är på väg in till stan för att köpa knark, du har värsta suget efter amfetamin. På vägen in ser du Olof Palme på tunnelbanan, i samma vagn som du. Du följer efter och bestämmer dej för att det blir inget knark ikväll, du bestämmer dej istället för att införskaffa dej på ett skjutvapen.
Helt plötsligt står du där i folkvimlet utanför Grand med massor av människor att scanna av, och så tänker du, det här är absolut inget ställe för mej, alldeles för mycket folk, jag tycker om parksoffor och trippa iväg hemma i lugn å ro.

Det är små kallt ute, -6° 4 m/s, du är amfetaminsugen och lite stissig, du har inte jobbat eller motionerat i nästan hela ditt liv och med en revolver i fickan och lite nervös inför dina nya planer för kvällen står du där och ska helt plötsligt mörda statsministern.

Du vet att du kan få några gram för revolvern som du har i täckjacks fickan så att du kan bli lugn igen, men nej, nu ska det bli skjuta av. Du vågar inte gå in på Grand eller ringa till Grand och fråga när filmerna slutar, det kan ju spåras eller verka misstänksamt, så du väljer att stå utanför och scanna av alla bioföreställningar.

Du kom dit i tid för att inte missa första bioutsläppet, va, ingen Olof där, missa jag Olof? Du tittar runt lite extra noga men du ser han inte, han kommer nog ut nästa bioutsläpp när nu det är, det är ju 3 filmer kvar. När är nästa bioutsläpp, ska jag byta revolvern mot knark……... Ska jag gå in och fråga när filmen slutar, de kanske e dumt om dom kommer ihåg mej, ska jag byta revolvern….. , ska jag.