29. Frågor & svar
Datum 15/1-05
Till rikskriminalpolisen@rkp.police.se
Ämne: Olof Palmes obduktionsprotokoll.

Hej, mitt namn är Lennart Remstam och jag har ägnat mycket tid åt Olof Palmemordet och då speciellt åt den tekniska sammanställningen. Det jag har kommit fram till är att Olof Palme är skjuten framifrån först och sedan i ryggen och att kulan som går igenom Olof Palmes kropp även går igenom hans händer som han håller på bröstet, se min hemsida: http://www.itdemokrati.nu/page15.html

Vore mycket tacksam för ett svar, om det stämmer eller ej. Jag vänder mej till er därför att det står att jag ska göra det på Säkerhetspolisen Svar på vanliga frågor. "Arbetar Säpo med Palmemordet? Ansvaret för mordutredningen ligger hos Rikskriminalpolisen. Den som har frågor om mordet eller vill lämna upplysningar bör vända sig dit" Den här frågan ligger ute på min hemsida och svaret kommer att publiceras där. http://www.itdemokrati.nu/page29.html

mvh
Lennart Remstam
Datum 13/1-05
kari.ormstad@medisin.uio.no
Ämne: Olof Palmes obduktionsprotokoll.
Hej Kari, mitt namn är Lennart Remstam och jag har ägnat mycket tid åt Olof Palmemordet och då speciellt den tekniska sammanställningen. Det jag har kommit fram till är att Olof Palme är skjuten framifrån först och sedan i ryggen och att kulan som går igenom Olof Palmes kropp även går igenom hans händer som han håller på bröstet, se min hemsida: http://www.itdemokrati.nu/page23.html
Vore mycket tacksam för ett svar, om det stämmer eller ej. mvh
Lennart Remstam

Väntar på svar. Kari Ormstad Tycker att: "Rättsintyg - viktigt dokument för många brottsoffer"
Men är inte oskyldigt anklagade personer brottsoffer?


Jag vidarebefordrar din fråga till Vapengruppen här på SKL.
De bästa av hälsningar /EvaMarie Törnström
----- Original Message -----
From: "SKL - Statens kriminaltekniska laboratorium"
skl@skl.police.se
To: info@skl.police.se
Sent: Monday, November 24, 2003 8:13 AM
Subject: Fw: Teknisk analys av Palmemordet

----- Original Message ----- From: "Lennart Remstam"
lennartremstam@hotmail.com
To: skl@skl.police.se
Sent: Sunday, November 02, 2003 3:44 AM
Subject: Teknisk analys av Palmemordet
Hej.
Jag tänkte höra med er som är proffs.
Ingångshålet som är märkt 2.1 på Lisbeth Palmes kappa se bild överst på http://www.itdemokrati.nu/page19.html är inte det ett hål efter en andra träff, dvs. har inte kulan träffa något annat innan det här hålet. Med andra ord har kulan tappat sin gyroeffekt och kulan flyger fram i en slumpmässig linje (ungefär som ett löv som faller till marken). För om det hade varit en första träffpunkt för kulan hade hålet varit runt och mycket jämnare tack vare sin gyroeffekt, som hål 1.6 på Olof Palmes slips, se bild längst ner till vänster på sida http://www.itdemokrati.nu/page16.html
Hoppas ni kan rätta mej om jag har fel.
Väntar på svar.
Mvh.
Lennart Remstam
Från: Lennart Remstam
Från: Lennart Remstam
En fråga till Justitiedepartementet.
Från: Lennart Remstam l.remstam@@itdemokrati.nu
Till: registrator@justice.ministry.se registrator@@justice.ministry.se
Ämne: Palmemordet
Datum: den 17 februari 2000
Hej jag håller på med en teknisk granskning av Olof Palme Mordet, och jag har en fråga tillbörjan med. När jag går in på er sida www.justitie.regeringen.se/-
propositionermm/sou/pdf/sou99_88pdf sida 25 så läser jag att den primära uppgiften är att gå igenom brottsutredningen, den naturliga frågan blir då. Ingår det att granska den Tekniska sammanställningen som Polisens tekniker har gjort?
Mvh.
Lennart Remstam
Svar från Justitiedepartementet.
-----Ursprungligt meddelande-----
Från: per.larsson@@justice.ministry.se per.larsson@@justice.ministry.se
Till: l.remstam@@itdemokrati.nu l.remstam@@itdemokrati.nu
Datum: den 23 februari 2000 16:27
Ämne: Ju2000/860
>Tack för ditt brev som jag har fått i uppdrag att besvara i vilket du har en >fråga om omfattningen av granskningskommissionens uppdrag. >Enligt regeringens direktiv av den 29 september 1994 var kommissionens uppgift >att gå igenom brottsutredningen. I detta arbete ingick att göra bedömningar och >värderingar av utredningsarbetet.
Kommissionens genomgång skulle i första hand >avse den brottsutredning som inte granskats av tidigare kommissioner det vill >säga utredningsarbetet efter den 4 februari 1987. >Granskningskommissionens genomgång av brottsutredningen samt deras tolkning av >utredningsdirektiven framgår av Granskningskommissionens slutbetänkande (SOU >1999:88).
>Med vänlig hälsning
>Per Larsson
>Administrativa enheten
>Justitiedepartementet


Från: Lennart Remstam
Datum: den 23 september 2000 16:08
Till: birger.schlaug@riksdagen.se
Ämne: Olof Palmes Obduktionsprotokollet!

Hej Birger!
Kul att du intresserar dej För Olof Palmes Obduktionsprotokoll.
Jag är 100% säker på att kulan har gått igenom Olof Palmes Händer, därför är delar av obduktionsprotokollet fortfarande hemligt!
Jag har lagt ner över 1 års arbete 16 timmar om dagen på att granska den tekniska sammanställningen och de material som är offentligt i obduktionsprotokollet.
Jag har stämt Polisen/Staten för att den tekniska sammanställningen är så skruvad den kan bli, det finns inte en siffra som stämmer i den. Jag fick bifall från både Tingsrätten och Hovrätten dom menar på att jag inte är part i målet, nu är fallet uppe i Högsta domstolen.
Jag är så irriterad och frustrerad över att ett Land som Sverige ska hemlighålla tekniska bevis för misstänkta/åtalade personer, däribland Christer Pettersson.
1. Vad tycker du att jag ska göra?
2. Kan du hjälpa mej?
3. Ska jag gå till Christer Pettersson och låta honom Stämma staten för Hemlighållande/Skruvningar av tekniska bevis?
"Den intellektuella miljön är minst lika viktig som den materiella miljön!"
Detta mail är offentligt och ligger ute på min hemsida http://www.itdemokrati.nu/page39.html
Jag väntar på svar!
Med vänliga hälsningar!
Lennart Remstam
En fråga till http://www.leopoldreport.com/

E-mail till monopold@leopoldreport.com 15/9-00 02:31 Från Lennart Remstam
Hej Leopold.
Har några frågor angående den här sidan http://www.leopoldreport.com/Nydeb.html
1. Varför tror ni att delar av obduktionsprotokollet fortfarande är hemligstämplat?
2. Varför lägger ni ut obduktionsprotokollet om det saknar betydelse?
3. Tycker ni verkligen att Bundeskriminalamt i Wiesbaden & SKL är skickliga yrkesmän när dom tvättar kulorna inna dom blivit undersökta?
4. Litar du på dessa skickliga yrkesmän även fast dom tvättat kulorna?
5. Vad har ni för några tekniska bevis som styrker din teori att VG sköt Olof Palme?
6. Hur kan ni få VGs rock att passa in när det saknas aluminium i det så kallade krutstänket på rockärmen?
7. Räkna ut beräknad nedslagsplast för kulan som går igenom Olof Palmes kropp åt mej, kontrollera sedan med Vincent Langes beräkningar. Ni har själv lagt ut obduktionsdata så att man med lätthet kan beräkna nedslagsplatsen?
8. Tycker ni att Polisförhören väger tyngre än Obduktionsprotokollet & Polisens tekniska sammanställning?
9. Tror ni verkligen att CIA skulle anlitat eller blanda in en person som VG med den snack profilen?
10 Menar ni på fullaste allvar att det här är VG´s initialer, jag tycker att det stämmer in på Bertil Wedin, ge mej ett ärligt svar? se din egen hemsida. http://www.leopoldreport.com/anowick.html
11. Tycker ni att den Tekniska sammanställningen saknar betydelse så som ni tycker om Obduktionsprotokollet?
12. Om ni tycker att det som fortfarande är hemligstämplat i obduktionsprotokollet saknar betydelse, varför tror ni att Kari Ormstad & Co inte vill tal om det, varför?
13. Om ni tror att VG har skjutit Olof Palme, så måste även ni tycka att Lisbeth Palme är en Clown precis som alla andra hemsidor, eller?
14. Tycker ni att det är bortkastade tid att obducera en person som blivit skjuten, räcker det inte med att konstatera att personen är död?
Ge mej ett ärligt svar på samtliga frågor.
MVH
Lennart Remstam
Dessa frågor publiceras på, http://www.itdemokrati.nu/page39.html så även dina svar.
Hej Lennart!
Hej Lennart!
Jag ska här svara så gott jag kan på dina frågor.
1. Varför tror ni att delar av obduktionsprotokollet fortfarande är hemligstämplat?
SVAR:
Det är ingen tvekan om att en del av obduktionsprotokollet inte har offentliggjorts. Det kan vara iakttagelser som är viktiga i utredningen när man väl har fått tag på en misstänkt. Jag tillhör dem som anser att det är ovidkommande. Vi har fått tillräcklig information om vad det innehåller för att kunna dra slutsatsen att Olof Palme sköts bakifrån på nära håll.

2. Varför lägger ni ut obduktionsprotokollet om det saknar betydelse?
SVAR:
Jag har inte lagt ut obduktionsprotokollet. Det kanske du har blandat ihop med någon av de andra Palme-sajterna. Och visst har det betydelse. Jag har ingen som helst anledning att betvivla Kari Ormstads redogörelse. Du har naturligtvis läst Marjasins förhör med Ormstad men jag bifogar det här om andra som läser detta är intresserade: www.leopoldreport.com/Obdukt.html
Allt snack om att obducenterna ingick i någon sorts konspiration, eller bara helt enkelt lämnade oriktiga uppgifter, är resultatet av de mer elle mindre sjuka fantasier som emanerar från Lars Krantz och några till.

3. Tycker ni verkligen att Bundeskriminalamt i Wiesbaden & SKL är skickliga yrkesmän när dom tvättar kulorna inna dom blivit undersökta?
SVAR:
Det här har du missförstått. Om man anser att detta är kulorna så är det polisen som hanterat dem så oskickligt att inga spår av fibrer från kläder eller vävnader från kroppen fanns kvar när teknikerna skulle examinera dem. Det var omöjligt för SKL och Bundeskrim att dra några vettiga slutsatser av kulorna. De var också kritiska mot hanteringen då de förutsatte att det var de rätta kulorna som misskötts. Men så var det troligen inte vilket jag utvecklar mer här under.
Dessa mycket skickliga yrkesmän gjorde vad de kunde. T ex analyserade de kläderna och där har du det definitiva beviset för att skotten avlossades bakifrån och från sidan mot Olof och Lisbet. Men de kunde alltså inte fastställa att det verkligen var dessa kulor som passerat genom kläderna. Obduktionen, analys av kläderna och kulorna på SKL och i Wiesbaden visar att skotten kom bakifrån och att vapnet var grovkalibrigt. Detta måste alla som intresserar sig för Palmemordet utgå ifrån sedan må man ha vilka teorier som helst om gärningsman och vilka som låg bakom.

4. Litar du på dessa skickliga yrkesmän även fast dom tvättat kulorna?
SVAR: Se svar 3.
5. Vad har ni för några tekniska bevis som styrker din teori att VG sköt Olof Palme? SVAR: Tyvärr finns det ju inga tekniska bevis som pekar åt något håll när det gäller gärningsmannen. Man får alltså utgå ifrån indicier av olika slag. I Gunnarssons fall bl a hans person, hans agerande före och efter mordet, hans klädsel som stämmer överens med vad 10 av 12 vittnen såg, hans teckning av en gravsten med Olof Palmes namn som han förnekar att han gjort, hans förlust av höger handske, det faktum att han ur sin digra anteckningsbok rev ur sidan om mordveckan, utpekande av honom från vittnet Samson på Regeringsgatan, vittnet Djalo som VG försökte få lift av, flickorna på biografen Saga och det faktum att han rakade av sig sin mustasch dagarna före mordet och förnekar detta m.m. Det är mängder av indicier som klart överträffar vad som fanns mot t ex Christer Pettersson. Men inget prövades inför domstol vid en häktningsförhandling - en fruktansvärd miss. Om du inte läst min och Börje Wingrens bok "Han sköt Olof Palme" så ser du att den nu publiceras kapitel för kapitel på www.leopoldreport.com
Där behandlas allt det jag ovan nämnt och mycket mer.

6. Hur kan ni få VGs rock att passa in när det saknas aluminium i det så kallade krutstänket på rockärmen?
SVAR:
Bara det att det faktiskt fanns partiklar från krutstänk på hans ärm är graverande nog. Han som påstod att han aldrig hållit i ett vapen. Men det viktiga är vittnens iakttagelse av en knälång rock som sedan vid fotokonfrontation pekas ut som tillhörande Gunnarsson, det är mer avgörande. På denna rock hade han en kapuschong med en bred kant av teddy tyg. Med denna snörd runt huvudet skapas lätt alla de förvirrade vittnesbilder av "Gökboet-mössa", skärmmössa, mystisk hatt etc. Och vittnen som bakifrån tyckte det såg ut som mördaren inte hade någon nacke har sett det man ser när en kapuschong är uppfälld över huvudet.

7. Räkna ut beräknad nedslagsplast för kulan som går igenom Olof Palmes kropp åt mej, kontrollera sedan med Vincent Langes beräkningar. Ni har själv lagt ut obduktionsdata så att man med lätthet kan beräkna nedslagsplatsen?
SVAR:
Det kan jag tyvärr inte göra eftersom tillräckliga obduktionsdata i alla fall inte finns i mitt material - möjligen i någon debattartikel som jag inte just nu kan finna. Troligen skulle jag inte kunna göra det ändå. Däremot tillhör jag dem som anser att om dessa kulor skjutits ur ett grovkalibrigt vapen så hade de återfunnits långt från mordplatsen. Jag känner en av de poliser som dammsög området efter mordet med en teknisk apparatur som aldrig skulle ha missat kulan som låg närmast offret. Allt tyder på att kulorna placerats ut med avsikten att förvirra eller rent av totalsabotera mordutredningen.
Då har man ingen möjlighet att fastslå vilket vapen som användes - bara att det var grovkalibrigt. Jag har också en intressant uppgift som pekar på att kulorna var "rena" redan när de hittades. Alltså: eftersom de inte gått genom OP:s kläder och kropp så kunde det ju också omöjligen finns några spår. Jag tror inte de poliser som arbetat med denna tekniska del eller teknikerna på SKL var så klantiga att de behandlade kulorna så att spår från fibrer och vävnad försvann. De visste att detta var minst lika viktigt som att genom kulorna kunna spåra mordvapnet.
Man kan säga så här: det faktum att man inte från det kulorna återfunnits haft möjlighet att fastslå om de träffat makarna Palme är detta det avgörande beviset för att det INTE är mordkulorna. Om det var de rätta kulorna hade fragment och vävnad tagits tillvara och tvivel om deras äkthet hade aldrig behövt uppstå Alltså har de placerats ut, alltså är mordet en komplott med flera inblandade och alltså visar det hur professionellt attentatet planerats.

8. Tycker ni att Polisförhören väger tyngre än Obduktionsprotokollet & Polisens tekniska sammanställning?
SVAR:
Jag är inte riktigt säker på att jag förstår frågan. Men polisförhören i VG-fallet är ju viktiga eftersom de återger vittnenas berättelser ställda mot vad VG själv säger, obduktionen visar hur Palme sköts och hur han dog vilket ju är av största betydelse och beträffande den tekniska sammanställningen är det ju tyvärr så att i mordet på Olof Palme är den nästan obefintlig.

9. Tror ni verkligen att CIA skulle anlitat eller blanda in en person som VG med den snack profilen?
SVAR:
Det kan ju verka underligt å ena sidan, å andra gick givetvis inte kontakten direkt CIA - Gunnarsson. Så arbetar inte denna underrättelsetjänst. På långa omvägar plockas han fram just för att man behöver en extremist av VG:s typ - mordförsöket i Rom är en parallell: antingen som gärningsman, informatör eller som "scapegoat", syndabock. VG hävdade ju att det var just den rollen han fick spela. Den man som dömdes för mordförsöket i Rom se www.leopoldreport.com/Roma.html
hade mycket gemensamt med VG. Den "lokala operatör" som utför den slutliga handlingen i den här typen av operationer vet inte vilken eller vilka som är hans uppdragsgivare. VG har, när hans kontakter i USA kommit på tal under förhören, medgett att han hade en FBI-bricka, men som skämt, och han har uppgivit namn på tre CIA-medarbetare i USA. De har inte kunnat spåras, men det brukar vara svårt då de ofta har covername. Det kan ju också vara fantasiprodukter, men i så fall säger det ytterligare en del om VG som person och den dröm/våldsvärld han stundtals levde i med idoler som Clintan, Sylvester Stalone m fl.
Jag och många som kände VG ingående förvånades över att han fick uppehålls- och arbetstillstånd i USA sedan han släppts. Det var i det närmaste obegripligt efter hans situation, ekonomiskt utan grund, arbetslös, misstänkt statsministermördare m m. Det räckte mer än väl för att hindra honom komma in i USA. Ändå fick han både uppehålls- och arbetstillstånd. Med hjälp av vilka kontakter? Och när vår bok kom ut och han i pressen avslöjade att han tänkte starta en förtalsrättegång mot författare och förlag i Sverige tog det tre veckor sedan var han tystad för evigt.

10. Menar ni på fullaste allvar att det här är VG´s initialer, jag tycker att det stämmer in på Bertil Wedins, ge mej ett ärligt svar. Se din egen hemsida www.leopoldreport.com/anowick.html
SVAR:
Du har nog sett fel. Initialerna under mordhotet mot justitieminister Wickbom är B.W. och vi ha inte påstått att det är VG:s initialer, så tokig var han nog ändå inte. Jag har funderat över om de kunde stå för Bertil Wedin. Men det är inte troligt. Mordhotet handlar ju bland annat om 33-åringen, som visserligen fanns med i bilden och nästan sprang ivägen, men som är oskyldig. Jag tror ingen annan än VG skulle skriva så. Definitivt inte Bertil Wedin som inte heller skulle ha skrivit under med egna initialer. Du kanske menar att även om VG skrev hotelsebrevet så undertecknade han det med Bertil Wedins initialer, kanske för att ge en antydan, ett dunkelt spår om dennes inblandning. Och det är ju en intressant tanke. För då skulle det betyda att VG kände till Bertil Wedin och att d enne verkligen figurerade i mordkomplotten.
Nej, efter förhören hade VG en hatperson, det var Börje Wingren. Han fick en impuls att sätta ut dennes initialer konstigare var det nog inte.

11. Tycker ni att den Tekniska sammanställningen saknar betydelse så som ni tycker om Obduktionsprotokollet?
SVAR:
Som jag sagt anser jag inte att den tekniska sammanställningen saknar betydelse, men den är i det närmaste obefintlig. Att obduktionsprotokollet i dess huvuddelar är mycket viktigt för mordutredningen har jag redan nämnt.

12. Om ni tycker att det som fortfarande är hemligstämplat i obduktionsprotokollet saknar betydelse, varför tror ni att Kari Ormstad & Co inte vill tal om det, varför?
SVAR:
Jag har som sagt inte påstått att något i obduktionsprotokollet saknar betydelse. Men det är inte Ormstad & Co som avgör vad som ska offentliggöras utan det är åklagarna och polisutredarna. Det kan i ett obduktionsprotokoll finns uppgifter som är viktiga för polisutredningen den gång man har en misstänkt. Då är det självklart att man inte offentliggöra dessa uppgifter. När det däremot gäller att fastställa hur offret dog är det inget att dölja, det har man ju inte heller gjort.

13. Om ni tror att VG har skjutit Olof Palme, så måste även ni tycka att Lisbeth Palme är en Clown precis som alla andra hemsidor, eller?
SVAR:
Absolut inte. Det finns mycket kritiskt man kan säga om Lisbets uppträdande, bland annat när det gäller de första förhören. Hennes uppträdande vid Pettersson-rättegången var väl något av clowneri. Men när det gäller mordet har hon försökt i sin förvirring att bidra till utredningen med både positivt och negativt resultat. Hon lämnar i sitt första förhör en intressant uppgift, hon såg inte ansiktet på nära håll men kunde skönja att han hade en överläpp som var ljusare än det i övrigt skuggade ansiktet. Det är faktiskt den enda detalj av mördarens ansikte som någon har sett. En sådan överläpp brukar kunna märkas om man rakar bort en mustasch som funnits i många år. Som Gunnarsson enligt ett tiotal vittnen som kände honom. Som du också förstår av mitt material så är det för mig solklart att Lisbet Palme inte har ett dugg med mordet på sin man att göra. Hela den soppa som kokats ihop med att det t o m var hon som sköt är sjuk - och om möjligt än värre att det skedde i samråd med sonen Mårten.

14. Tycker ni att det är bortkastad tid att obducera en person som blivit skjuten, räcker det inte med att konstatera att personen är död?
SVAR:
Nej, obduktionen kan berätta en hel del om mördaren och hur mordet gick till: t ex mördarens längd, hur nära offret han befann sig, vapnets ammunition, val av träffpunkt m m. Det var det hela. Förmodligen leder mina svar till fler frågor och då är du välkommen med dem.
Hälsning Anders Leopold