17. Kulan som dödar Olof Palme del II
Jag fick ett mail som jag blev tveksam över, se sida 39, frågan lyder:
Är detta samma slips eller har Olof bytt slips mellan fotografiet och mordet? Fotografierna är tagna 15:00 samma dag som han blev mördad 28/2-86.
Olof har spelat tennis med Harry Schein på morgonen ca 9.00, efter det har han troligtvis duschat och bytt om. Om han nu har beställt en fotograf, det kanske inte händer varje dag, så klär han säkert upp sig när han ska fotograferas, gärna med något nytt på.

Under morddagen var faktiskt Olof Palme ute och hämtade sin nya kostym hos skräddaren, det jag finner mest troligt är att Olof Palme byter till sina nya kläder innan fotograferingen och att han även behåller dem på under biografen och vid mordtillfället.
Spelar det någon roll om det är samma slips eller räcker det med att den är likadan, Olof kanske hade flera likadana slipsar med samma mönster fast olika färger?

Jag har tittat närmare på slipsarna Vinklarna på ränderna stämmer. Avståndet mellan ränderna stämmer. Färg kombinationen stämmer.
Vartannat sträck lite rött. Avstånd från kulhål till slutet av slipsen stämmer, 10 röda streck. Märkligt är att det inte finns något blod på slipsen, de vita ränderna bör rimligtvis vara röda.

Det finns inga blodfläckar på det svart/vita fotografiet från Polisen. Är slipsen tvättad och varför: Som sagt Polisen bestämmer ingenting i ett Statsminister mord utan Polisen gör precis som Regeringen säger.
I detta fall har polisen tvättat slipsen för att undanröja att Olof Palme har blivit skjuten framifrån först.


Hela kragen är indränkt i blod, blod som till största delen har kommit från hans mun. Säg att det tar 60 sekunder innan någon hinner ta av Olof slipsen, under den tiden och det jobb det är att ta av slipsen bör det rimligtvis ha kommit blod på slipsen.

Det mest märkliga är att det inte finns något blod runt utgångshålet 1.6 då det är så mycket blod på trottoaren. Jag ser inga blodstänk på slipsen.
På bild 1 är skjortan gul, på bild 3 är skjortan blå, observera då att det är samma skjorta. Jag tror att Palme blev mördad i samma skjorta som han blev fotograferad i och det ökar sannolikheten att det är samma slips.


Röd yta motsvara en bloddroppe stor som en tioöring. Grön yta motsvara en bloddroppe stor som ett risgryn. Protokoll IV Rikskriminalen ~ A2 86-09-08 SUD 93/86 Fd:nr 9730 sida 3: Ett 50-tal blodstänk de flesta med riktning söderut nästan i Sveavägens längdriktning mot Konserthuset. Blodstänken finns på en yta som är 250 cm bred och 500 cm lång.

Bloddropparna varierar i storlek, från risgryn till en tioöring. Är det möjligt att så mycket blod kan gå igenom både hans skjorta, slips, ytterrock och halsduk?
Röda punkter: röda streck,
Blå punkt: kulhål.
Hela överdelen av skjortan är blodtäckt förutom där kulan gick in och ett område på ca 20 cm² omkring hålet.