Polisman A CG Östling, han lades in med sprucken blindtarm den 21 eller 22 februari 1986.
Den 28 februari skrev han ut sig på egen begäran, då han inte trivdes. Vid tillfället bodde han på Regeringsgatan 85 inte långt ifrån spelklubb Oxen, han hade tillgång till samma vapen och ammunition som Olof Palme blev skjuten med.

Jag tror att Hans Holmér ville att CGÖ skulle hjälpa till med spaningen av Sigges spelklubb Oxen.
Han kan även fått order att spana utanför Sigges bostad och Bio Grand när det väl blev bekräftat att Harvard-akterna var stulna, Östling talade finska.
Enligt Hans Holmérs chaufför Rolf Dahlgren så passerade dom Dekorimahörnet ca 7 minuter efter mordet, då tror säkert Hans Holmér att det är Sigge Cedergren som ligger där i blodpölen.
Om det hade varit ett mord utfört av ett proffs så hade han lagt ner verksamheten efter samtalet med Pirjo & Katja, han var avslöjade och det var farligt.
Men i nuläget är det annorlunda, det spelar ingen roll hur pass avslöjad han blir, han har hela makten bakom sig för att ta tillbaks Harvard-akterna.

Han är ingen mördare, utan han har bara förväxlat personer. Det finns inget mord, inget motiv, ingen mördare, bara ett jättestort misstag, utfört av Hans Holmér & Co.
I stället för att skydda Olof Palme blev det istället att dom sköt han, av misstag.
Hur uppstod Harvard-affären och hur slutade den?
IB-affären, den 4 januari 1974 dömdes de tre till ett års fängelse var.
Bratt och Guillou dömdes för spioneri, Isacsson för spioneri och medhjälp till spioneri. Den 14 mars sänkte hovrätten Guillous straff till 10 månader.
Det finns bara 2 orsaker varför Guillou fick sänkt straff.
1. Han sålde sig till SÄPO och gav dom information om KGB.
2. Han var inte lika delaktig i IB-avslöjandet som Bratt och Isacsson.

Wennman möter Jan Guillou:
Du avser en annan typ av skottläge här.
– Ja, jag fick honom till slut när jag avslöjade Harvard-affären.
Hatar du honom fortfarande? –
Nej, i samma sekund som han dog släppte jag honom.
Det var egentligen en skitsak, fast inte för Olof Palme.

I samband med Almedalsveckan sommaren 1985 angrips han i radions P3 av Jan Guillou, som påstår att Palme visserligen avstått 5 000 dollar för ett föredrag på Harvard, men att i stället hans son fått en gratis termin vid detta anrika universitet. Vilket Palme alltså borde ha tagit upp som inkomst.
Vilket han ej gjort. Vilket var skattefusk.

Överklagan kommer sedan till Tingsrätten 260286, där den blir stulen av Sigges flickvän, När Hans & Holmér ska ta tillbaks Harvard-akterna i ett kidnappningsförsök, förväxlar dom Sigge Cedergren med Olof Palme.
Harvard-akterna blir värdelösa.
Slutligt skulle saken avgöras - och Olof fritas från alla misstankar om skattefusk - först sedan han var död.
Om det hade varit Sigge spanaren stött på så hade säkert Sigge följt med in på Tunnelgatan och talat om var akterna låg.
Gul punkt 1-2: Sigge Cedergren bodde på Tegnérgatan 16. Strax efter mordet parkerade han sin bil på Luntmakargatan.
Sigge har haft knarkspan på sig dagarna innan Olof Palme blir skjuten, då har det kommit fram via telefonavlyssning på Sigge att hans flickvän kan få tag i akten om Harvard-affären, som har kommit in till Tingsrätten, 2 dagar innan mordet, den 26 februari, 1986.

Kl 18,23 den 28 februari 1986 blir Harvard-akterna raderade och stulna,
5 timmar innan mordet.
Troligtvis spanade man inte bara utanför Sigges bostad utan även utanför Bio Grand, då det fanns en telefon där som folk brukade använda för att be Sigge komma ner och öppna porten till Sigges hus.
Klubb Oxen var säkert avlyssnad också.
Ca 4-5 minuter kvar till mordet.
När Lisbeth och Olof börjar promenera hem anropar Grandspanaren Dekorimamannen via walkie-talkie.
Grandmannen tror att han har lokaliserat paret Sigge C & hans flickvän, men i själva verket har han lokaliserat paret Olof & Lisbeth Palme.

Grandspanaren förklarar för Dekorimamannen hur Sigge och hans flickvän är klädda och att dom har börjat promenera mot spelklubben Oxen.

Sigge Cedergren förhörs:
”När jag har parkerat bilen och börjar promenera hem ser jag en man som stirrar på mej och verkar känna igen mig, men jag känner inte igen honom”.

Knarkspan övervakade Sigges bostad den kvällen, dom måste sett när C.P. gick in och hämtat revolvern(ombyggd pistol).
På fredagskvällen avbryts knarkspaningen och övergår i stället till att få tag i Harvard-akterna som Sigges ex. har stulit från Tingsrätten.
Nu är det inte knarkspanarna som håller i trådarna utan Hans Holmér & Co. Hans Holmér & Co vet inte riktigt hur Sigge Cedergren ser ut utan får några bilder på Sigge.
Antagande: ”Knarkspanarna säger att Sigge har en bil som han brukar ta ibland till Oxen och ibland brukar han promenera till Oxen, då brukar han gå Sveavägen till Tunnelgatan där han viker av vänster upp till spelklubb Oxen”.
Det spekuleras i att Christer Pettersson begav sig till Bio Grand för att ringa, men varför skulle han det då han hade en telefon hemma. Se fullmakten längst ner till höger: tel 754 63 45.
Jan-Feb 1986 var C.P. med och spelade in en biofilm, det måste varit svårt att jobba/utföra utan telefon mellan producent och C.P., ringde producenten till en telefonkiosk där C.P. satt och vänta? Bilder hemma hos C.P., observera telefonen.
Najic Ljubisa jobbar i korvkiosken på Sveavägen.
Kerstin Nordström bor på Sveavägen 39 6 tr.
Sida 87. Då de (Lisbeth & Olof) kommit över till andra sidan, den med jämna nummer, ser hon en ensam man gå över samma övergångsställe.
Anders Delsborn kör den röda taxin med gult ljus. Han ser Palme falla efter det andra skottet.
Limousinförare Jan Nilsson svart bil, ser en man i beige jacka springa från mordplatsen, som han senare åker och letar efter.
Det är samma man som Lisbeth Palme ser.
Inge Morelius, gul bil, har sett GM stå och vänta i Dekorimahörnet i 3-4 minuter innan mordet.
Det är den här vägen Sigge brukar gå mellan sitt hem, Tegnérgatan 16 och spelklubben Oxen.
Gul punkt:Här står Lars Jeppsson, han ser GM snett-bakifrån och säger att det inte är C.P.
Efter ca 30-60 sek. följer han efter GM uppför trapporna men ser honom inte längre när han kommer upp.
När Grandspanaren har kommit över Sveavägen anropar han Dekorimamannen en sista gång, Pirjo och Katja hör detta anrop, då är det 2 minuter kvar till misstaget (mordet).
X, blått streck.
Lisbeth & Olof Palme, LOP.

Rött streck. 5-7 personer.
Gult streck: Pirjo & Katja.
Grönt streck. Anders Björkman vitt streck.
Här ser man att blodpölen börjar en bit in på Tunnel-gatan.
Lisbeth & Olof var på väg in mot Tunnelgatan när första skotte gick av, dom ville helt enkelt inte följa med, Sigge hade gjort det, för han skulle ändå åt det hållet.
Lisbeth Palme ville titta i skyltfönstret till Sari, då hon tycker om mönster från Indien.
Stig Engström jobbade här, han kommer strax efter mordet fram till Dekorimahörnet, han blir senare förväxlad med GM, några vittnen lämnar ett signalement som stämmer in på hans klädsel! (Han lägger OP i framstupa sidoläge).
Annette Kohut jobbade på Scandia den kvällen, hon lämnade byggnaden strax innan mordet, troligtvis är hon en av bilarna som Sigge fick backa för.

Annette Kohut's förhör är hemligstämplat, vad såg hon när hon åkte över Tunnelgatan?
Anders Björkman går 5 meter bakom LOP & GM när det smäller. Han säger att GM har sin högra hand på Olofs axel och måste då ha vapnet i den vänstra.

Lisbeth Palme berättar via Hans Holmèr vad som hände.
Punkt 2:
Pirjo & Katja har nu kommit upp till Kungsgatan när dom hör 2 st smällar, då har dom gått samma sträcka som LOP, 2 minuter eller 2 kvarter.
Första skottet.
Vitt streck Anders Björkman säger:
Sida 109; mannen har skjutit Palme med vänstra handen och hållit den högra på Olof Palmes axel.

Punkt 3:
Pirjo & Katja har nu kommit upp till Kungsgatan när dom hör 2 st smällar, då har dom gått samma sträcka som LOP, 2 minuter eller 2 kvarter.
Första skottet: Vitt streck Anders Björkman säger:
Sida 109; mannen har skjutit Palme med vänstra handen och hållit den högra på Olof Palmes axel.
spelklubben Oxen, Oxtorgsgränd 2, skrevs samma kväll(28/2-86) en fullmakt som C.P. intygade, så varför skulle han gå till Bio Grand för att ringa Sigge?

Sigges hemresa är intressant, ser W-T män, fick backa för bilar vi mordplatsen, ser en flyende man när han parkerar bilen.
x
Dekorimamannen har stått på en radie av 1-2 minuter från mordplatsen, när han får första anropet.
Troligtvis har han bevakat spelklubben Oxen när han får tillsägelsen att gå ner till Dekorimahörnet för att invänta Sigge Cedergren.
Det är vinter, -6°C och blåser 4 m/s, Olof Palme har mössa och halsduk på sig och går lite framåtlutad då det blåser.

Det är inte så lätt att se vem som kommer gående, Olof Palme eller Sigge Cedergren?